APARTMENT IN BYZANTIO, THESSALONIKI

Το διαμέρισμα καταλαμβάνει τον 4ο όροφο και τη σοφίτα μιας τετραώροφης οικοδομής στην περιοχή Βυζάντιο Θεσσαλονίκης και ανακαινίστηκε πλήρως διατηρώντας τον αρχικό σχεδιασμό και τη συσχέτισή του με τη συνθετική πρόταση του κτιρίου. Τα υλικά κατασκευής συνέβαλαν στην αισθητική διαμόρφωση του διαμερίσματος. Χρησιμοποιήθηκαν γυψοσανίδες σε τμήματα της οροφής, χωνευτά spot φωτισμού, γρανίτες, ψηφίδα, ταπετσαρία στο μπάνιο και στο WC και corian στον πάγκο της κουζίνας. Το μοναδικό στοιχείο που διατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης είναι το μαρμάρινο δάπεδο που τρέχει σε όλους τους χώρους του σπιτιού εκτός από τα 2 υπνοδωμάτια, στα οποία τοποθετήθηκαν φαρδιά δρύινα δάπεδα. Η απουσία διακόσμησης και η αυστηρότητα στην επιλογή των χρωμάτων (λευκό και μαύρο με τις ενδιάμεσες αποχρώσεις) επιτρέπει να εμφανιστούν τα χαρακτηριστικά και η υφή των ίδιων των υλικών της κατασκευής - η λευκή επιφάνεια των επίπλων, το ματ λευκό χρώμα των τοίχων και της οροφής, οι ματ επιφάνειες των επίπλων της κουζίνας στο χρώμα της άμμου. Στο διαμέρισμα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά όλα τα δομικά στοιχεία, όπως ντουλάπες, εσωτερικά κουφώματα, έπιπλα μπάνιου, κουζίνα, σύνθεση σαλονιού και κουπαστή σκάλας. Η σύνθεση του σαλονιού καλύπτει την ανάγκη του μπουφέ σε μια πιο ελεύθερη μετάφραση, ενώ φιλοξενεί και την τηλεόραση με τα εξαρτήματά της. Οι ασύμμετροι κάθετοι και οριζόντιοι πήχεις εξυπηρετούν ως πόμολα και παραπέμπουν σε γλυπτό υποστηρίζοντας τη μινιμαλιστική διάθεση του ιδιοκτήτη.

This apartment occupies the fourth floor and the attic of a building in Byzantio, Thessaloniki. It was renovated while maintaining the original design and its association with the facade of the building. The materials have contributed to the aesthetics of this residency. Parts of the ceiling are covered with plasterboard, recessed spot lighting, granite, mosaic, wallpaper in the bathroom and guest WC and corian surface in the kitchen. The marble flooring was maintained during the renovation with the exception of wide oak that was used in two bedrooms. The absence of decoration and the rigidity in colors (shades of white and black) exude the characteristics and texture of the materials used; white furniture, matte white walls and ceiling, and the matte sand color of the kitchen furniture. All the furniture in this residency was tailor-made; closets, doors, bathroom furniture, kitchen, lounge and stair handrail. The living room composition meets the need of a modern buffet. Asymmetrical vertical and horizontal forearms serve as knobs and create the feeling of a sculpture.

Interior Projects: Maison in Pilaia · Villa in Panorama · Apartment by the seaside · Apartment in Byzantio · Bathroom Design· Bookcase, Dining Table & Buffet Design